Pobudzenie Banku Narodowego
Pobudzenie Banku Narodowego
Szanowni.
Dużo rozmyślałem o finansach kraju.
Jesteśmy członkiem MBP, może należałby stworzyć podstawy podatkowo - finansowe?
Dużo rozmyślałem o finansach kraju.
Jesteśmy członkiem MBP, może należałby stworzyć podstawy podatkowo - finansowe?

- Anastazja Szermietiewa
Re: Pobudzenie Banku Narodowego
Obecne saldo Imperium Rusowii w Międzynarodowym Banku Pollinu wynosi niecałe ok. 97 M., czyli ok. 80 RUR (Rubli Rusowskich).
Każdy z nas otrzymuję jakiś dzienny przelew za aktywność ( od 5 W górę) wiec każdy z Nas zarabia ok 100-150 M miesięcznie.
Proponuję aby każdy Obywatel co miesiac wpłacał na Konto Imperium Rusowii podatek w wysokości np. minimum 25 M .
Przy np. 10 obywatelach da nam to 250 M dochodu miesięcznie.
Każdy z nas otrzymuję jakiś dzienny przelew za aktywność ( od 5 W górę) wiec każdy z Nas zarabia ok 100-150 M miesięcznie.
Proponuję aby każdy Obywatel co miesiac wpłacał na Konto Imperium Rusowii podatek w wysokości np. minimum 25 M .
Przy np. 10 obywatelach da nam to 250 M dochodu miesięcznie.

- Anastazja Szermietiewa
Każdy będzie opodatkowany w takiej samej wysokości? To rozbój i grabież na najbiedniejszych. Wielka niesprawiedliwość 
- Piotr Suworow • Stempel
Nasuwają się dwie rzeczy.
1. Tylko byłby to podatek od czego? No i jak już to popieram przedmówczynię - równość podatków nie byłaby niesprawiedliwa?
2. Nie każdy obywatel ma konta połączone ze Stemplem (chyba, nie sprawdzałem dawno tego). Czy wobec tego nałożymy obowiązek weryfikacji?
1. Tylko byłby to podatek od czego? No i jak już to popieram przedmówczynię - równość podatków nie byłaby niesprawiedliwa?
2. Nie każdy obywatel ma konta połączone ze Stemplem (chyba, nie sprawdzałem dawno tego). Czy wobec tego nałożymy obowiązek weryfikacji?

Jego Eminencja Wielce Błogosławiony

Arcybiskup Większy Roskiewski, Biskup Sławogrodzki, Prymas Rusowii
Oczywiście szczegóły są do dopracowania. Głównym celem wątku jest poznanie opinii ws ewentualnego wprowadzenia Ustawy Podatkowej. Wiadomo że każdy nie może płacić tyle samo podatku.

- Anastazja Szermietiewa
Osobiście nie mam zdania co do samej ustawy podatkowej. Nie ma to dla mnie jakiegoś większego wpływu na życie w Rusowii. Nie widzę sensu komplikować życia podatkami ale powinni się wypowiedzieć bardziej doświadczeni.
Widzę że zainteresowanie tematem jest znikome. Pozostawię wątek otwarty, może z biegiem czasu ktoś powróci do tematu.