Exposé nowego zarządcy ZvezdoRusu

Awatar użytkownika
Aleksandr Fiodorowicz Kierienski Stempel

Exposé nowego zarządcy ZvezdoRusu

Post autor: Aleksandr Fiodorowicz Kierienski »

Nowy rozdział w dziejach Carstwa Rusowskiego! 🚀✌️😁
Z głębokim wzruszeniem i poczuciem historycznej misji ogłaszam, że Jego Wysokość Car Tomasz I wezwał mnie, Aleksandra Fiodorowicza Kierienskiego, oficera imperialnych wojsk rusowskich, do objęcia stanowiska zarządcy agencji kosmicznej ZvezdoRus.
Przez ostatnie lata żyłem w skromnej chacie z drewnianych bali w sercu głębokiej tajgi Kraju Tunguskiego – z dala od zgiełku, blisko natury i korzeni naszej wielkiej cywilizacji. Dziś, na wezwanie Cara, wracam do służby dla Rusowii. Przyjmuję jednocześnie funkcję Gubernatora Guberni Bałtajskiej, gdzie będzie rozwijany cały narodowy program kosmiczny Carstwa Rusowskiego.

Moje exposé jako zarządcy ZvezdoRus i Gubernatora Guberni Bałtajskiej:
Szanowni Rodacy, Obywatele Carstwa Rusowskiego!
Nadszedł czas, by Rusowia nie tylko patrzyła w gwiazdy, ale by je zdobywała. Dziedziczymy wielką tradycję rusowskiej myśli kosmicznej – od Ciołkowskiego, przez Korolowa, po marzenia o eksploracji i wielkich podbojach. W erze Cara Tomasza I budujemy to na nowo, czysto, bez cienia obcych wpływów i politycznych awantur.
W Guberni Bałtajskiej, na terenach o dogodnej geografii – rozległych równinach i płaskowyżach z dala od gęsto zaludnionych obszarów, przy dostępności surowców i możliwościach logistycznych (w tym połączeniach rzecznymi i lądowymi z resztą Carstwa) – realizujemy ambitny plan:
Budowa Kosmodromu Bałtajskiego – nowoczesnego kompleksu startowego w północno-wschodniej części guberni, na obszarze o stabilnej geologii i niskiej gęstości zaludnienia (proponowany rejon: okolice dawnych poligonów lub otwartych stepowo-tajgowych terenów w pobliżu rzeki Bałtajki lub jej dopływów). Tam powstaną rampy startowe, hangary montażowe i centrum kontroli lotów.
Gwiezdne Miasteczko (Zvezdnyj Gorodok) – w centralnej części guberni, w malowniczej, zalesionej dolinie z dobrym mikroklimatem. Kompleks szkoleniowy dla przyszłych kosmonautów, z symulatorami lotów, laboratoriami fizjologicznymi, basenem neutralnej pływalności i ośrodkami treningu survivalowego w warunkach tajgi i kosmosu.
Przemysł kosmiczny i laboratoria badawcze – skoncentrowane w strefie przemysłowej na południu guberni Bałtajskiej, w pobliżu istniejących lub planowanych węzłów komunikacyjnych. Powstaną tam zakłady produkujące rakiety nośne, satelity, moduły orbitalne oraz instytuty badawcze specjalizujące się w:
-technologiach napędowych, między innymi o napędzie jądrowym
-naukach o życiu w kosmosie,
-eksploracji i przyszłym podboju Układu Słonecznego (ze szczególnym uwzględnieniem Marsa, Księżyca i pasa asteroid),
inżynierii orbitalnej i kolonizacji.
Te inwestycje stworzą tysiące miejsc pracy, przyciągną najlepszych specjalistów z całej Rusowii i uczynią Gubernię Bałtajską prawdziwą perłą kosmiczną Carstwa.
Wierzę głęboko, że pod mądrym panowaniem Cara Tomasza I i przy wspólnym wysiłku całego narodu rusowskiego, ZvezdoRus nie tylko dogoni, ale przewyższy największe agencje kosmiczne mikronacyjnego świata. Rusowia wraca na właściwe miejsce – wśród gwiazd!
Za Cara! Za Rusowię! Za przyszłość w kosmosie! ✨
— Aleksandr Fiodorowicz Kierienski
Zarządca ZvezdoRus
Gubernator Guberni Bałtajskiej
👨‍🚀🛰️🚀
Załączniki
image-11.jpg
image-11.jpg (367.51 KiB) Przejrzano 59 razy
Awatar użytkownika
Tomasz I Stempel
Jego Cesarska Mość

Re: Exposé nowego zarządcy ZvezdoRusu

Post autor: Tomasz I »

Aleksandrze Fiodorowiczu!
Z prawdziwą dumą przyjąłem Twoje exposé oraz wiadomość o gotowości do podjęcia służby dla Imperium Rusowii. Powrót człowieka, który przez lata hartował ducha pośród tajgi Kraju Tunguskiego, jest dowodem, że oddanie Ojczyźnie nie zna granic ani czasu.
Przedstawiona przez Ciebie wizja rozwoju ZvezdoRus i Guberni Bałtajskiej zasługuje na najwyższe uznanie. Widzę w niej śmiałość, rozwagę oraz głębokie zrozumienie potrzeb Cesarstwa Rusowskiego. Szczególnie cieszy mnie plan budowy Kosmodromu Bałtajskiego, Gwiezdnego Miasteczka oraz potężnego zaplecza naukowo-przemysłowego, które stanie się fundamentem naszej przyszłej obecności w przestrzeni kosmicznej.
Pokładam w Tobie wielkie nadzieje. Oczekuję, że pod Twoim kierownictwem Gubernia Bałtajska przeobrazi się w najważniejsze centrum badań i technologii kosmicznych całego Imperium. Wierzę, że ZvezdoRus stanie się symbolem rusowskiej ambicji, innowacyjności i odwagi, a jego osiągnięcia rozsławią imię Rusowii daleko poza granicami naszego świata.
Pamiętaj, że wielkość narodu mierzy się nie tylko siłą jego armii czy bogactwem jego ziem, ale również zdolnością do przekraczania horyzontów i sięgania po to, co wydaje się niemożliwe. To właśnie jest zadanie, które dziś powierzam Tobie i wszystkim ludziom ZvezdoRus.
Niech każdy wzniesiony hangar, każda zbudowana rakieta i każdy wyszkolony kosmonauta będą świadectwem odrodzenia potęgi Cesarstwa Rusowskiego. Niech nadejdzie dzień, gdy sztandar Imperium Rusowii zostanie wyniesiony ku gwiazdom przez naszych własnych zdobywców kosmosu.
Masz moje pełne zaufanie, wsparcie Korony oraz błogosławieństwo Tronu w realizacji tej wielkiej misji.
Za Imperium Rusowii! Za Cesarstwo Rusowskie! Za ZvezdoRus! Za przyszłość pośród gwiazd!

Awatar użytkownika
Aleksandr Fiodorowicz Kierienski Stempel

Post autor: Aleksandr Fiodorowicz Kierienski »

Najjaśniejszy Panie,
Carze Tomaszu I!
Z głęboką wdzięcznością i wzruszeniem przyjąłem Twoje cesarskie słowa. Dziękuję za okazane mi zaufanie, błogosławieństwo Tronu oraz pełne wsparcie Korony Carskiej w realizacji powierzonej misji. Moje exposé napełniło mnie wielką dumą i jeszcze większą determinacją, by godnie służyć Imperium Rusowii.
Jestem świadomy ogromnej odpowiedzialności, jaka na mnie spoczywa jako zarządcy ZvezdoRusu i Gubernatora Guberni Bałtajskiej. Z pełnym oddaniem będę pracował nad tym, aby moja gubernia stała się prawdziwą perłą naszego Cesarstwa – sercem rusowskiej kosmonautyki, nauki i przemysłu przyszłości. Kosmodrom Bałtajski, Gwiezdne Miasteczko oraz całe zaplecze naukowo-technologiczne powstaną dzięki ciężkiej pracy, wizji i jedności wszystkich ludzi dobrej woli ZvezdoRusu.
Przyjmuję Twoje cesarskie słowa jako drogowskaz i motywację. Niech każdy krok, który uczynimy, przybliża nas do chwili, gdy sztandar Imperium Rusowii powiewać będzie wśród gwiazd.
Z najgłębszym szacunkiem i wierną służbą,
Aleksandr Fiodorowicz Kierienski
Zarządca ZvezdoRusu
Gubernator Guberni Bałtajskiej

Za Cesarstwo Rusowskie!
Za ZvezdoRus!
Awatar użytkownika
Tomasz I Stempel
Jego Cesarska Mość

Post autor: Tomasz I »

Czy są jakieś rezultaty pracy prezesa?