Odezwa Cesarza Tomasza I do Narodu

Awatar użytkownika
Tomasz I Stempel
Jego Cesarska Mość

Odezwa Cesarza Tomasza I do Narodu

Post autor: Tomasz I »

Obywatele Imperium Rusowii,
Zanim spojrzymy ku przyszłości, pragnę zatrzymać się na chwilę i oddać należny hołd przeszłości oraz Wam wszystkim.
Każdy mur naszych miast, każda droga, każde pole uprawne i każde osiągnięcie naszego państwa powstało dzięki Waszej pracy, poświęceniu i wytrwałości. To nie korona buduje Imperium , to naród. To Wasze ręce, Wasze umysły i Wasza codzienna determinacja uczyniły Rusowię tym, czym jest dzisiaj.
Dziękuję robotnikom, którzy dzień po dniu wznosili fundamenty naszej potęgi. Dziękuję rolnikom, którzy karmili naród. Dziękuję uczonym i wynalazcom, którzy popychali nas ku przyszłości. Dziękuję żołnierzom, którzy bronili naszych granic i bezpieczeństwa.
Dziękuję każdemu obywatelowi ,także tym, których wysiłek często pozostaje niewidoczny, lecz bez którego Imperium nie mogłoby istnieć.
Pragnę również złożyć szczególne podziękowania mojej żonie, Cesarzowej Marii Fiodorowej , za jej wsparcie, mądrość i niezłomną obecność u mojego boku. Jej oddanie nie tylko dla mnie, ale i dla całego Imperium, jest źródłem siły, które pozwala mi z jeszcze większą odpowiedzialnością pełnić powierzoną mi rolę.
Dziś wspólnie z Cesarzową Marią dajemy początek nowemu rozdziałowi w historii naszego państwa , powstaje nowy Dom Panujący w Imperium Rusowii, Dynastia Lisendorff. Niech będzie ona symbolem jedności, ciągłości i odpowiedzialności za losy Imperium Rusowii, które od tej chwili powierzamy nie tylko sobie, lecz także przyszłym pokoleniom.
Wasza praca nie została zapomniana. Wasz trud ma znaczenie.
I to na nim będziemy budować kolejne rozdziały naszej historii.
Z całego serca ,
Dziękuję.
Niech żyje Imperium Rusowii.

Awatar użytkownika
Piotr Suworow Stempel

Re: Odezwa Cesarza Tomasza I do Narodu

Post autor: Piotr Suworow »

Wasza Cesarska Mość,
z radością i wzruszeniem przyjmujemy Waszą odezwę. Jako wierni obywatele oraz Rusowski Kościół Prawosławny dziękujemy za słowa, które jednoczą naród i oddają sprawiedliwość jego trudowi.
Powstanie Dynastii Lisendorff przyjmujemy jako znak nadziei i opieki Opatrzności nad Imperium. Zapewniamy o naszych modlitwach za Cesarza i Cesarzową Marię Fiodorowną.
Niech Bóg błogosławi Waszemu panowaniu.
Niech żyje Rusowia!
Podpis
Jego Eminencja Wielce Błogosławiony
Obrazek
Arcybiskup Większy Roskiewski, Biskup Sławogrodzki, Prymas Rusowii
Awatar użytkownika
Bojan Karenin Stempel
Graf

Re: Odezwa Cesarza Tomasza I do Narodu

Post autor: Bojan Karenin »

Niech żyje Cesarz!