Witam serdecznie wszystkich czytających ,,Vratislav a jeho hudba'' przychodzę z nowymi wieściami ze świata swej twórczości! Także zaczynając w sierpniu w dniach 14 sierpnia - 25 sierpnia miałem okazję śpiewać w dwóch cudownych państwach Pollinu. Pierwszym z niech była Rusowia w której zwidziałem sześć pięknych miejscowości w których występowałem były to: Sławogórd, Biełorajsk, Gronobałtajsk, Smargońsk, Chradoń oraz piękna Roskwa!
Zdjęcia z pobytu w Rusowii:
Plakat:

zdjęcia:

Zdjęcie z autografem:

Kiedy po występach udałem się do drugiego państwa Pollinu którym jest przecudowna Repulika Bialeńska. Wystąpiłem w takich miastach jak: Port Artuhrburga, Topolno, Mesjano, Nowa Auttera i oczywiście w prześlicznej stolicy w Wolnogradzie!
Plakat:

Zdjęcia:

Tego samego dnia czyli 25 sierpnia w ostatni dzień koncertu w Bialenii na forum Beatudii opublikowano komunikat o zaczęciu przygotowań do nagrywania humorystycznej audycji rozrywkowej ,,Sztuka Beatudzko-Czechosłowacka - Jak to się robi?'' w której będzie promowanie czeskiej muzyki popularnej i jej najpopularniejszych wówczas wykonawców, głównie (mnie) Vratislava Vondráčka. Zaprezentowane widowisko artystyczne ma charakter autotematyczny, a cała fabuła skupia się wokół problemu: „Jak zrobić zabawne i ciekawe show?”. Nagrywki będą obejmować Beatudię i Czechosłowację. Wydanie audycji jest dalej w planach ale prawdopodobnie światło dopiero ujrzy w październiku lub listopadzie! Także zostaje czekać cierpliwie!
Dnia ostatniego 31 sierpnia światło dzienne spodskyrzdeł wytwórni Lyraphon ujrzał album ,,Růže kvetou dál'' jako pierwsza długogrająca płyta! Oprócz samego wydania płyty w poprzednich tygodniach były także publikowane kadry z nagranych teledysków promujących płytę!
Życzę miłego czytania! Wasz Vratislav! <3